sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Seitsemän oikein!

Minusta tulee lottomiljonääri. Kyllä, ihan varmasti tulee jonakin päivänä. Tämä pienen ihmisen yleinen unelma täyttyy vain harvoilla, mutta silti ajoittain on hauska ajatusleikissä pohtia, mihin sen kaiken ylimääräisen rahan käyttäisi.

Jäisinkö pois työelämästä, ryhtyisinkö matkustelemaan paljon, ostaisinko hienon auton, miten hienon lukaalin rakennuttaisin, antaisinko osan sukulaisille ja ystäville, lahjoittaisinko osan hyväntekeväisyyteen, miten sijoittaisin ja kuinka paljon. Entä montako minuuttia malttaisin olla kertomatta kenellekään, kenelle kaikille kertoisin ja miten. Mitenköhän ihmiset suhtautuisivat. Miten itse suhtautuisin, sekoaisinkohan...


Raha ei tee ihmistä onnelliseksi. Näin ainakin tällaisen tavallisen pulliaisen on hyvä uskoa. Mutta kyllähän se elämää monella tavalla helpottaisi, jos kukkarosta löytyisi aina tarvittava määrä rahaa, eikä joutuisi priorisoimaan niin tarkkaan mihin rahansa käyttää.Eilisen 14.200.000 euron lottopotin voitti 50 henkilön porukka. Mitenköhän nuo ihmiset reagoivat uutiseen? Mitenköhän itse reagoisin, jos huomaisin, että jättipottia arvottaessa oma kuponkini pitäisi sisällään täsmälleen oikean rivin. Ja sitten seuraavassa hetkessä muistaisin, että en ollutkaan ihan yksin lotonnut tuota riviä, vaan olin hölmöyksissäni päätynyt porukkaveikkaukseen. Mutta toisaalta, jos en olisi kuulunut tuohon porukkaan, niin joku muu olisi kuulunut. Ehkä pienen järkytyksen jälkeen osaisin olla tyytyväinen. Onhan 284.000 euroakin paljon rahaa... Onhan? No todellakin on.

Mutta tuollaisen voittosumman kanssa ei ihan kaikkia rahalla toteutettavissa olevia haaveita saisi toteutettua. Pitäisi priorisoida. Eiköhän se onnistuisi, sitähän tässä tulee joka päivä nykyäänkin tehtyä :)


Tänä viikonloppuna ei lottovoittoa tullut, mutta ehkä sitten ensi viikonloppuna... tai joskus. Siihen asti on pärjättävä nykyisellä elintasolla. Ei noita rahoja mistään lisää ilmesty, vaikka niitä kuinka laskisi ja asettelisi erilaisiin pinoihin.

Mutta voisinkohan saada jostakin edes vähän ylimääräistä rahaa? Hmm... Kirppari! Kaapeissa on vaikka mitä turhaa kamaa, mitä voisi myydä pois. Tosin viime kerralla taas lupasin itselleni, etten enää siihen hommaan ryhdy. Mutta sitenhän voisin saada vähän kurottua kiinni äitiysloman aiheuttamaa pudotusta pankkitilillä. Kyllähän muutamalla extrakympilläkin jotain pikkuruisia haaveita voisi toteutella.

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! Olohuoneen sohva tuntuu ihan yhtä ihanan pehmeältä, vaikka lotossa ei tälläkään kertaa onnistanut :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti