keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Piristävä kukkakimppu

Suosin kukissa valkoista. Valkoisia orkideoja, valkoisia tulppaaneja, valkoisia hortensioita, valkoisia orvokkeja, Mitä tahansa valkoista. Unelmieni koti olisi tulvillaan muhkeita puhtaan valkoisia kukkia isoissa komeissa maljakoissaan. Käytännössä kuitenkaan ei ole järkeä jatkuvasti hankkia valitettavan nopeasti kuihtuvia leikkokukkia. Kukkaro ei kestäisi tuon unelman toteuttamista kovinkaan kauan :)

Joskus kuitenkin värit piristävät kummasti sisustusta ja myös mieltä.

Meidän pikkumiestä moikkaamaan tulleet vieraat toivat tullessaan tämän ihanan sinisen kimpun, jota saamme nyt ihailla keittiön pöydällä.
Tiedän, että kukkien värit kertovat ja tarkoittavat jotain... mutta mitä sininen tarkoittaa? Kaiken tietävä Google antoi vastauksen nopeasti tähänkin kysymykseen:

"Sininen tarkoittaa kuulakkuutta ja taivasta ja se ilmentää vettä. Sininen lisää ilmavuutta, keveyttä ja selkeyttä. Sininen rauhoittaa ja luo levollisuutta. Sininen on rakastettavuuden väri."
https://www.radionova.fi/uutiset/ajankohtaista/a-97952

"Sininen edustaa luotettavuutta ja voimaa. Sillä on viilentävä ja parantava vaikutus. Sitä ei kuitenkaan kannata valita henkilölle, jolla on fyysistä tai henkistä uupumusta, sillä sen rauhoittava vaikutus voi syventää tätä tunnetta."
http://personal.inet.fi/private/merja.heikkila/kukkienkieli.htm

"Sininen edustaa luotettavuutta ja voimaa. mutta samalla myös vakauttaa ja rauhoittaa. Siniseen väriin liitetään myös yleviä tunteita ja sen sanotaankin edustavan menestystä sekä auktoriteettia. Se voi myös päästää luovuuden valloilleen ja tukeekin luovaa ajattelua. Sinisen värin eri sävyt ovatkin oiva valinta esim. esimiestä muistaessa, onnitellessa pienen poikavauvan vanhempia tai muistaessa läheistäsi rauhoittavilla ajatuksilla surun hetkellä."
https://shop.interflora.fi/fi/content/color-symbolic

Väri oli siis valittu juuri sopivasti. Ja enpä ryhdy väittelemään vastaan, etteikö tuo kimppu pöydällä rauhoittaisi ja loisi levollisuuden tunnetta.


Maljakon alla oleva kaunis peilitarjotin on peräisin Naantalin ihanasta sisustuskaupasta Living Deauvillestä. Siellä en koskaan kykene käymään vain pikaisesti. Voisin viettää siellä aikaa päiväkausia ihastelemassa kaikkea kaunista, mitä kotiin voisi hankkia.

Suosittelenkin sinisiä kukkia kotiin ja vaikkapa jonakin sadepäivänä visiittiä Living Deauvilleen!

Levollista viikkoa toivottelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti