keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Helppo herkku aamuun

Helppo, herkullinen ja vieläpä nopea ja terveellinen aamiainen. Täydellistä!


Ei pelkästään työssäkäyvän unelma, vaan myös äitiyslomalaisen unelma. Epärealistisiksi osoittautuneissa kuvitelmissani näin itseni kokkailemassa ihania aamiaisia tyytyväisen vauvan köllötellessä Ruotsista tilaamassani kauniissa unipesässä.


Joskus harvoin aamuisin vauva siellä makoilikin, mutta silloin olin itsekin niin väsynyt, että hain keittiöstä banaanin ja kömmin sohvalle unipesän viereen. Kun minikokoinen pikkumies kasvoi sen verran, että hän viihtyi hetkellisesti sitterissä, sain silloin tällöin mahdollisuuden käyttää pari minuuttia aamiaisen tekoon. Jee :) Yritin panostaa terveelliseen ruokaan, joten keitin pikapuuroa ja sekoittelin marjoja rahkaan.

Eräänä aamuna nälkä oli kova, molemmilla. Skippasin puuron keittämisen ja viskasin kaikki normaalisti käyttämäni ainekset yhteen (kaurahiutaleet, maitorahka, mansikoita ja mehukeittoa) ja sitten luovutin ja ryhdyin imettämään. Kun pikkumiehen vatsa oli täynnä, hain oman lautaseni ja totesin, että puolen tunnin aikana tuo pikaisesti sekoitettu mössö oli muuttanut koostumustaan ja siitä oli tullut ihanan pehmeää ja herkullista!


Tajusin, että olin tullut tehneeksi tuorepuuroa, josta olin kyllä kuullut, mutta johon olin aina suhtautunut skeptisesti. Eihän kylmä puuro voi olla hyvää.

Tuosta päivästä lähtien tuo simppeli tuorepuuro on ollut lemppariaamiaiseni. Mittasuhteet vähän vaihtelevat, mutta suunnilleen näin sen saa aikaan:

1dl   kaurahiutaleita
100g  mansikoita
1-2dl mehukeittoa
125g  maitorahkaa

Yleensä sulatan pakastemansikoita, ne on helppo muussata puuron joukkoon. Nyt kesällä tuoreita mansikoita tai muita marjoja on kiva laittaa koristeeksi puuron päälle, jos ehtii ja jos niitä sattuu olemaan jääkaapissa. Mehukeiton määrää lisäämällä tai vähentämällä saa notkeampaa tai paksumpaa puuroa, oman mielen mukaan. Itse tykkään käyttää sokeroimattomia mehukeittoja, mansikka-banaani tai vadelma-persikka. Maitorahkaa voi laittaa enemmänkin, mutta tuo 125g eli puolikas purkki on kätevä, koska jäljelle jäävän puolikkaan voi käyttää seuraavana aamuna. Kaurahiutaleiden lisäksi mukaan voi laittaa vaikkapa vehnäleseitä, mikä auttaa vatsaa toimimaan, varsinkin jos harrastaa vähähiilaripitoista ruokaa. Yleensä neuvotaan, että tuorepuuro olisi hyvä tehdä illalla ja syödä aamulla. Mutta mielestäni tuo puoli tuntia on riittävä. Joskus en malta odottaa kymmentä minuuttia kauempaa ja silti puuro uppoo ihan hyvin.Jos ehtii panostamaan ruoan ulkonäköön, niin annos voi näyttää yllä olevien kuvien mukaiselta, mutta ainakin minulla annos näyttää useimmiten tältä:


Silti yhtä hyvää. Ja silmäthän voi vaikka laittaa kiinni syödessä :)


Suosittelen testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti