maanantai 5. kesäkuuta 2017

Helpoin ja halvin tapa saavuttaa parempi olo

Kunpa oloni olisi energisempi, kunpa vaatteeni eivät kiristäisi, kunpa lihakseni palautusivat paremmin treenistä, kunpa ihoni voisi paremmin, kunpa hiukseni näyttäisivät terveemmiltä, kunpa pääni ei särkisi niin usein, kunpa vatsani toimisi paremmin, ...

Mutta en jaksa jatkuvasti olla laihdutuskuurilla, en ehdi käydä hieronnassa rentouttamassa lihaksiani, en halua ostaa kalliita ihon- ja hiustenhoitotuotteita, olen kyllästynyt popsimaan buranaa, enkä tiedä mitä ruoka-aineita pitäisi suosia tai välttää, jotta vatsa voisi paremmin.


Tuttua? :)Tietääkseni ei ole olemassa mitään kaiken kattavaa uutta hienoa rohtoa, joka tepsisi täydellisesti näihin kaikkiin, mutta on olemassa yksi äärimmäisen simppeli keino, joka auttaa jossakin määrin. Siitä puhutaan paljon ja jokainen tiedostanee sen tärkeyden. Se ei maksa yhtään mitään, se ei juurikaan vaadi aikaa ja se on helppo toteuttaa ihan missä vaan. Se ei ole mikään TV-shopin ihmetuote, vaan sitä löytyy valmiiksi jokaisen kotoa ja työpaikalta.

Vesi. Mutta miksi ihmeessä veden juominen on niin vaikeaa??? 


Vettä pitäisi juoda 2-3 litraa päivässä, treenatessa tai laihduttaessa enemmänkin. Booring.... Miten monta kertaa tuo on kuultu ja tiedän sen kyllä ilman muistuttamistakin.Mutta mutta mutta... 

 • Aamulla en muista tai jaksa
 • Kotoa lähtiessä en muista ottaa pulloa mukaan
 • Pullo ei mahdu käsilaukkuun
 • En ehdi käydä vessassa koko ajan 
 • Töissä on palavereja, joiden aikana ei voi käydä vessassa, eikä ole kiva istua jalat ristissä
 • En kehtaa kantaa töissä mukanani treenipulloa, muuten kaikki ryhtyvät utelemaan laihduttamisesta
 • En tarvitse pulloa, juon sitten lounaan yhteydessä vähän enemmän tai illalla kotona
 • Illalla vältän juomista, etten joudu yöllä heräämään vessaan
 • Yöllä en todellakaan juo, sitten en saa enää unen päästä kiinni
 • En tykkää veden mausta

Käytännön elämässä ihan relevantteja syitä... jos ei halua parempaa oloa. Jos kuitenkin haluaa paremman olon, niin ehkäpä pitäisi miettiä ratkaisuja siihen, että sitä vettä oikeasti tulisi juotua enemmän. Ja kun vielä on tutkittu, että veden juonti auttaa muun muassa kehon puolustusjärjestelmää toimimaan paremmin, niin kaikki veden juontia estävät syyt tuntuvat mitättömiltä ja typeriltä.Miten sitten käytännössä voisi onnistua? Olen jo vuosia yrittänyt panostaa veden juontiin onnistuen välillä hyvin ja välillä huonommin, mutta keskimäärin juon huomattavasti enemmän kuin aiemmin ja olen huomannut sillä olevan paljon positiivisia vaikutuksia. Näitä keinoja olen kokeillut ja valinnut niistä itselleni toimivimpia:

 • Valitse yksi tai useampi pullo, josta pidät ja jota on kiva kantaa mukana. Pullo on verrattavissa käsilaukkuun, sen tulee sopia tyyliisi.
 • Jos käsilaukkuusi ei mahdu pulloa tai jostain muusta syystä et halua kantaa pulloa mukanasi, hanki töihin pullon sijasta vaikkapa kaunis lasikannu.
 • Vaikka et kantaisi pulloa mukana ihan joka paikkaan, pidä huoli siitä, että pullo on mukana aina autossa.
 • Jätä pullo tai kannu illalla esille, jotta muistat aloittaa aamun vedellä.
 • Laita vesimuistutus puhelimeesi, vaikkapa kolmen tunnin välein.
 • Ajoita juominen järkevästi. Yötä ajatellen aamupainoitteinen juominen kannattaa ja juomista kannattaa rajoittaa esimerkiksi juuri ennen tärkeää palaveria. 
 • Kun sinulla on normaalia rauhallisempi hetki elämässä (palaveriton työpäivä, etäpäivä, koti-ilta, ...), niin panosta silloin erityisen paljon veden juontiin.
 • Ota pullo tai vesilasi mukaan aina, kun istahdat tv:n ääreen.
 • Jos vesi sellaisenaan ei maistu, laita joukkoon sitruunaa, kurkkua tms.Vettä voi juoda melko paljonkin päivän aikana, mutta jos määrää kasvattaa suureksi, niin silloin on huolehdittava riittävästä suolan saannista. Muutoin voi käydä hullusti. Ei siis kannata liioitella.

Jos eri kokoisten pullojen ja kannujen käyttäminen vaikeuttaa liikaa hahmottamaan sitä, miten paljon päivän aikana on tullut juotua, niin hyvä neuvo silloin on pysytellä yhdessä pullossa ja pitää kirjaa montako pulloa on tullut tyhjennettyä. Kirjanpito onnistuu helposti esimerkiksi hiuslenkkien tai kuminauhojen avulla. Mittaa miten paljon vettä pulloosi mahtuu, laske montako pullollista sinun tulee juoda ja kierrä yhtä monta lenkkiä pullon varteen. Siirrä lenkki eri kohtaan tai nappaa se pois, kun pullo tyhjenee.

Veden juontia lisätessä lisääntyy luonnollisesti myös tarve käydä useammin WC:ssä. Tähän liittyen muistan aina eräältä keskustelufoorumilta lukemani jutun, jossa dieetillä oleva nainen kyseli neuvoja Bull Mentulalta iltajuomisen aiheuttamaan WC-tarpeeseen yön aikana. Bull vastasi tähän tyyliin: "Itse olen ratkaissut tuon asian käymällä kusella." Aivan :)

Tämän helpompaa ja halvempaa paremman olon saavuttaminen ei voi olla. Ryhdytään siis juomaan enemmän vettä, joka päivä :)

Raikasta alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti