sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hotellisuositus Khao Lakissa

Hotellimme Thaimaan Khao Lakissa oli hyvä, täydellinen meidän matkalle. Aiemmassa postauksessa hotellin kuntosalia kehuessani lupasin kirjoitella hotellista tarkemmin, joten tässä nyt sitten tarkempia tietoja, jos vaikka joku suunnittelee matkaa tuonne suunnalle ja pähkäilee hotellivaihtoehtojen kanssa, kuten minä muutama kuukausi sitten. Kyllähän Booking.comin ja matkatoimistojen esittelyistä ja hotelliarvosteluista saa melko hyvän kuvan, mutta on kuitenkin ihan eri lukea kokemuksista vähän monisanaisemmin kirjoitettuna.

Matkatoimiston lomamatka

Olen karttanut matkatoimistojen matkoja johtuen jostain ikivanhasta kokemuksesta. Jo pelkkä ajatus lentokentällä vastassa olevasta suomalaisesta oppaasta, joka kädestä pitäen neuvoo matkalaisia kuten päiväkoti-ikäisiä lapsia, on saanut niskavillani pystyyn. Ja mielikuvat suomalaisturisteista meluamassa hotellin altaalla crocseineen ja vyölaukkuineen ovat saaneet minut valitsemaan reittilentoja ja hotelleja, jotka eivät ole suomalaisten matkatoimistojen valikoimissa. 

Nyt kuitenkin matkaan oli lähdössä ensimmäistä kertaa reilun vuoden ikäinen pikkumiehemme, joten matkasuunnitelmia tehdessä turvallisuus ja riskien karttaminen olivat korkealla prioriteetilla. Ajattelimme suomalaisen matkatoimiston tuovan jonkinlaista lisäturvallisuutta matkalle, joten päätimme antaa TUI:lle mahdollisuuden oikoa ennakkoluulojani.

TUI onnistui hyvin. Phuketiin saapuessamme matkaoppaat olivat vastassa opastamassa ihmiset oikeisiin busseihin, meidät Khao Lakin bussiin. Ja bussin lähtiessä matkaan thaimaalainen matkaopas poikkesi toivottamassa ihmiset tervetulleiksi. Matkan aikana tekstiviestillä tuli tietoa ajankohdista, jolloin suomalainen opas oli tavattavissa hotellin aulassa. Me kävimme kerran kyselemässä lähimmästä lääkäristä, kun halusimme tsekata pikkumiehen korvat, mutta muutoin emme oppaisiin törmänneet.

Suomea kuuli jonkin verran hotellin ravintoloissa ja uima-altaalla, mutta ei häiritsevän paljon. Ja positiivista oli myös se, että suomalaiset eivät heiluneet hotellialueella kaljatuopit kädessä, vaan kaikki käyttäytyivät hillityn fiksusti :)Kävin hotellivaihtoehtoja läpi pitkään ja hartaasti. Ja lopulta päädyimme The Sands by Kata Thaniin, joka vaikutti täyttävän kriteerimme:
  • Sijainti rannalla (kauniit maisemat)
  • Hyvä allasalue (olemme enemmän allas- kuin rantaihmisiä)
  • Lyhyt matka ravintoloihin (taksi- ja tuk tuk -kyytien minimoiminen)
  • Siisteys (pikkumies syö ja nuolee kaikkea)
  • Katettu lasten uima-allas (pikkumiehen iho on todella vaalea) 
  • Hyvä kuntosali (tarkoitus oli treenata lomalla)
  • Miellyttävä rakennus ja sisustus (olen kai vähän turhamainen)


Ranta ja sijainti

Pikkumies ja minä tyydyimme vain kastelemaan varpaita merivedessä, mieheni kävi kerran kastautumassa. Silti oli aivan ihanaa, että meri oli vieressä. Kävimme silloin tällöin ihastelemassa maisemia, söimme usein lounasta hotellin rantaravintolassa ja nautimme meren kohinasta.

Rantaa pitkin kävellessäni olin yllättynyt siitä, että siellä ei ollut turisteille kaupattavia rantatuoleja, vaan pelkästään ihmisiä kävelyllä ja satunnaisia ihmisiä oman pyyhkeen päällä loikoilemassa. Näin ollen rannalla ei myöskään ollut kiertäviä kauppiaita ja hierontapalveluja tarjoavia paikallisia. Hyvä näin, en kaivannut kumpaakaan.
Khao Lakissa hiekka on miellyttävän pehmeää ja puhdasta. En kaivannut jalkineita rantaa pitkin talsiessani. Vedestä vähän kauempana oleva kaikkein kuivin hiekka poltteli varpaita, mutta se lienee merkityksetön seikka hotelliarvostelun yhteydessä :)

TUI:n hotellitietojen mukaan The Sands by Kata Thanista ruokakauppaan on 100m, ostoksille 300m ja keskustaan 700m. Nuo pitävät kutakuinkin paikkansa. Hotellilta rannan suuntaiselle päätielle on noin 100m ja heti siinä risteyksessä on pieni ruokakauppa, josta saa kaikenlaista pientä, mitä hotellilla elellessä tarvitsee. 7-Eleven löytyy siitä vähän matkan päästä ja paikan isoin ruokakauppa sijaitsee siinä kohdin, mitä varmastikin kutsutaan Khao Lakin keskustaksi. Sieltä löytyy laajempi valikoima, myöskin vauvanruokaa ja vaippoja. Itse raahasimme nuo Suomesta mukaan, joten en osaa ottaa kantaa paikalliseen laatuun.

Toki perustarvikkeita (vettä, muita juomia, suolaisia ja makeita snacksejä, aurinkorasvaa, uimaleluja, aurinkolaseja ym) löytyy myös hotellin omasta kaupasta. Hintataso on siellä muuhun paikalliseen verrattuna kalliimpi, mutta Suomeen varrattuna edullisempi. Paitsi aurinkorasva, jonka laskeskelin muistaakseni olevan suunnilleen Suomen hinnoissa, ainakin Nivean tuotteet.

Varvastossuja, t-paitoja ym halpiskamaa löytyy tien varresta enemmän kuin tarpeeksi. Me kävimme hakemassa parit pakolliset tuliaiset kotiin mutta muutoin emme käyttäneet niihin aikaa ja rahaa. Mitään isompaa ostoskeskusta tai vaikka kunnollista vaatekauppaa Khao Lakin keskustasta ei löydy (tai ainakaan emme sellaista löytäneet), joten jos sellaista kaipaa, niin kannattaa koukata Bangkokin tai edes Phuketin keskustan kautta.

Me lensimme Helsingistä Phuketiin ja lentokentältä menimme suoraan TUI:n bussilla Khao Lakiin. Toinen vaihtoehto on lentää Krabille, mutta sieltä bussimatka on vielä pidempi. Ainakin meille pikkumiehen kanssa 1,5-2h bussimatka Phuketista Khao Lakiin oli ihan riittävä pitkän lentomatkan yhteyteen.


Uima-altaat

The Sands by Kata Thanista löytyy kolme allasaluetta. Me käytimme eniten liukumäellä varustettua allasta, jonka yhteydessä on myös pienille lapsille suunnattu katettu allas ja lisäksi vain noin 10cm syvä allas, jossa pikkumiehen oli hyvä konttailla ja ihmetellä pienikokoisia vesilähteitä. Jos tästä allasalueesta haluaa löytää jotain negatiivista, niin se on merimaiseman ja allasbaarin puuttuminen.

Vain lähempänä rantaa sijaitsevalta allasalueelta näkee merelle, mutta lapsia sinne saa viedä vasta klo 16.30 alkaen. Tuon altaan reunalta löytyy allasbaari, johon pääsee halutessaan myös kuivin jaloin istuskelemaan ja nautiskelemaan drinksuja.
Kolmas allasalue on vähän sivummalla. Sielläkin on allasbaari ja ainakin jatkossa se on varmasti lapsille mieluisin. Sinne oli nimittäin heti meidän poislähdön jälkeen avautumassa uusi lasten vesimaailma. Ainakin mukavan näköisiä vesiliukumäkiä siellä näytti olevan. Nyt jo meidän reissun aikaan siellä oli käytössä muutaman kymmenen metrin mittainen kiemurteleva joki, jota pitkin kuljettiin isojen renkaiden kyydissä.Kaikki pääaltaat olivat meille sopivan syviä, koska pystyimme kävelemään siellä pikkumies sylissä siten, että vesi oli kaikille mukavalla korkeudella. Hyppimiseen sopivaa syvempää allasta hotellilla ei ole, mitä ehkä vähän vanhemmat lapset saattavat harmitella.

Hotellin aulasta rantaan päin lähtiessä ensimmäisenä tulee vastaan iso lampi, joka on täynnä kaloja, joita ruokitaan pari kertaa päivässä. Hotellin kuvia etukäteen katsellessani olin vähän epäileväinen tuon lammen suhteen. Epäilin, että seisova vesi haisee pahalle, mutta onneksi olin väärässä. Lammesta ei ollut mitään haittaa, mutta ei toisaalta juuri hyötyäkään.Lapset

Lapset on huomioitu The Sands by Kata Thanissa hyvin. Uuden vesimaailman lisäksi lapsille oli kuntosalin läheisyydessä monipuolinen leikkihuone, josta löytyi tekemistä kaiken ikäisille. Tuo leikkipaikka oli kuulemma siirtymässä uuden vesimaailman viereen, joten siihenkin oli varmasti tulossa parannusta, vaikka oikein hyvä se oli jo nytkin. Pieni pallomeri, isoja autoja, piirrustustarvikkeita, pelejä, palikoita, soittimia, tv ja vaikka mitä.

Ulkoa löytyy liukumäki ja hiekkalaatikko, mutta ne eivät näyttäneet olevan kovin ahkerassa käytössä, sillä kuuman kelin takia uima-altaat ovat houkuttelevin paikka iästä riippumatta.
Aktiviteetit

The Sands by Kata Thanin kuntosalista ja omasta treenaamisestani loman aikana kirjoittelin jo aiemmin postauksessa Treeniä kuumassa Thaimaassa. Tuossa kirjoituksessa en tullut maininneeksi tenniskenttää, mutta sellainenkin siellä näkyi olevan. Ja petankkikenttä ja iso shakkipeli. Sisätiloista löytyy biljardi, pingis, tietokoneita ja muutama hyllyllinen kirjoja, myös suomenkielisiä.

Hotellilta järjestettävistä retkistä en osaa sanoa mitään, koska keskityimme rentoutumaan vain hotellilla ja tallustelemaan läialueilla. 


Ruoka ja ravintolat

Aamiaispaikkoja The Sands by Kata Thanista löytyy kaksi, joista toinen on selkeästi isompi. Siellä aamiainen on todella monipuolinen. Kun yritin miettiä onko olemassa jotain sellaista, mitä aamiaisella voisi kaivata, mitä siellä ei tarjoiltu, niin keksin vain kaurapuuron. Mutta niin paljon kaikenlaista muuta oli tarjolla, että kykenin hyvin elämään pari viikkoa ilman aamupuuroa :)Toinen aamiaispaikka, uuden vesimaailman vieressä, on enemmän lapsiperheille suunnattu. Sielläkin valikoima on monipuolinen, mutta vähän suppeampi kuin isommassa ravintolassa. Asiakaspaikkoja on vähemmän, joten tunnelma on rauhallisempi. Meillä kesti muutama päivä ennen kuin edes tajusimme tätä toista vaihtoehtoa. Ihan kiva oli välillä vaihtaa aamiaispaikkaa, vaikkakin samoja ruokia niissä keräilimme lautasillemme.

Olimme valinneet puolihoidon, mikä tuntui etukäteen ja myös näin jälkikäteen hyvältä ratkaisulta meille. Tästä valinnasta täydellisen teki se, että sai itse valita lounaan tai päivällisen. Eli aamiaisen lisäksi kerran päivässä sai käydä syömässä hotellin ravintoloissa oman aikataulun mukaan sitten kun halusi.

Meillä päivän agenda muokkautui sen mukaan, miten pikkumies nukkui päikkäreitään. Välillä kävimme päivällä hotellilla lounaalla ja sitten illemmalla kävelimme tien varteen johonkin paikalliseen ravintolaan tai tilasimme ruokaa huonepalvelusta (joka toimi hyvin noin puolen tunnin odotusajalla ja oli yllättävän edullinen). Tai sitten napostelimme päivällä jotain pientä ja nautimme sitten illallisen rauhassa hotellilla. Ihanan joustavaa!Lounaspaikkoja hotellilla on kaksi: pienempi aamiaisravintola ja rantaravintola. Illallispaikkoja on puolestaan kolme: molemmat aamiaisravintolat ja rantaravintola. Joinakin iltoina ravintoloissa oli illallisen yhteydessä ohjelmaa. Musiikkia, tanssiesityksiä ja tulishow. Isoimmassa illallisravintolassa on joka illalle oma teemansa seisovassa pöydässä: thai, italia, barbeque jne. Rantaravintolassa kävimme eniten. Tykästyimme sen ruokalistoihin ja erityisesti ihanaan maisemaan.
Lisäksi hotellin aulan lähettyviltä löytyy drinkkibaari ja lähempää allasalueita rennompi baari, josta voi helposti kipaista hakemaan raikkaan juoman vaikkapa omalla terassilla nautiskeltavaksi.Hotellin ulkopuolella päätien varressa ravintolatarjonta on runsasta. Eri tyyppisiä ja hintatasoltaan mukavan edullisia ravintoloita on paljon, mutta kahta asiaa jäin kaipaamaan. Intialaista ravintolaa (ainakaan me emme sellaista löytäneet, eikä hotellillakaan osattu neuvoa) ja sellaisia rantaravintoloita, joissa voi ihanaa thaikkuruokaa syödessä upottaa varpaat pehmeään rantahiekkaan. Eräs tuttavamme suositteli juuri tämän tyyppistä ravintolaa, mutta se sijaitsi vähän kauempana, joten jätimme käymättä siellä, koska olimme päättäneet minimoida taksikyytejä.


Hieronnat

Thaimaan reissuihin kuuluu perinteisesti hieronnat. Ja Khao Lakistakin hierontapaikkoja löytyy päätien varresta enemmän kuin tarpeeksi. Me emme turhaan lähteneet vertailemaan paikkoja, joissa kaikissa näytti olevan samankaltainen hinnasto tien poskessa, vaan hyödynsimme hotellia lähinnä olevan paikan palveluita. Kävimme siellä jalkahieronnassa, selkä- ja hartiahieronnassa ja hiustenleikkuussa. Suomen hintoihin verrattuna nämä kaikki palvelut olivat lähes ilmaisia.The Sands by Kata Thanin Spassa hinnat olivat selkeästi korkeammat. Olin ajatellut "tyytyä" edullisempiin tien varren hierontoihin, mutta erehdyin pohdiskelemaan ääneen, miten ihana tuo hotellin Spa-osasto varmastikin olisi..... Sillä seurauksella, että mieheni kävi tietämättäni varaamassa ajan ja passitti minut sinne rentoutumaan. Ja kyllä se oli ihanaa :)
Huoneet, siisteys ja palvelu

The Sands by Kata Thani on melko uusi (rakennettu 2011-2012), joten se on myös melko siisti. Ei kuitenkaan ihan täysin uuden veroinen, joten olisin toivonut, ettei pikkumiehemme olisi nuollut lattioita ja kolunnut hampaitaan kylpyammeen reunaan. Nuo toiveeni eivät kuitenkaan toteutuneet, mutta olimme onnekkaita, kun vältyimme sen kummemmilta vatsapöpöiltä. Vain yhden päivän ajan jouduimme vähän tiheämmin vaipanvaihtopuuhiin, mikä johtui varmastikin uimaveden litkimisestä.
Huoneen sijainnin suhteen meillä kävi hyvä tuuri. Huone nro 1113, juniorsviitti maaterassilla, sijaitsee juuri sopivasti sen uima-altaan lähellä, jossa vietimme eniten aikaa. Uskaltauduimme jättämään terassin oven lukitsematta ja kävimme uimassa suoraan terassilta. Terassilla ollessamme käänsimme aurinkotuolit portiksi, ettei pikkumies päässyt vipeltämään liian kauas. Maaterassi oli meille täydellinen vaihtoehto, koska sen ansiosta saimme loikoilla auringossa samalla kuin pikkumies veteli päikkäreitään ilmastoidussa huoneessa, johon meillä oli suora näköyhteys ison lasioven läpi.Osassa huoneista on suora pääsy pienehköön altaaseen (ei aiemmin mainitsemiini kolmeen uima-allasalueeseen). Olisimme todennäköisesti valinneet sellaisen huoneen, jos niitä varausvaiheessa olisi ollut vapaana, mutta onneksi ei ollut, sillä silloin olisimme todennäköisesti viettäneet aikaa varjossa päiväunien aikaan. Osassa näistä huoneista on uima-altaan ja terassin välissä lasinen portti, osassa ei ole. Jos matkaan on lähdössä mukaan lapsia ja valitsee tuollaisen huoneen, niin kannattaa varmistaa portin olemassaolo.

Hotellin henkilökunnan palveluun olimme erittäin tyytyväisiä. Kaikki olivat kohteliaita, avuliaita ja ystävällisiä. Ravintoloissa tarjoilijat viihdyttivät pikkumiestämme ja kuljettivat häntä sylistä toiseen. Juuri kävelemään oppinut hymyilevä pieni blondi oli kovasti thai-ihmisten mieleen :) Siivoojat tekivät huomaamattomasti siistiä jälkeä ja muutoinkin kaikki toimi hyvin. Ilmastoinnin kanssa meillä oli yhtenä päivänä ongelmia, mutta sekin hoitui ilmoituksemme jälkeen supernopeasti kuntoon.


Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä The Sands Khao Lak by Kata Thani -hotelliin ja se täytti kaikki asettamamme kriteerit. Matkustellessa tykkään nähdä aina uusia paikkoja, joten siksi tuskin matkaamme uudelleen ihan samaan paikkaan, mutta muutoin voisin mielelläni valita samaisen hotellin tulevaisuudessakin.


Toivottavasti tästä tarinasta on jollekulle hyötyä lomamatkaa suunnitellessa :)


- Piia

1 kommentti:

  1. Todella mukavan näköinen hotelli ja kivan näköisiä kuvia! Mekin ollaan tässä suunnittelemassa matkaa Thaimaahan, että odotellaan vielä jos tulisi joitain hyviä lento- ja hotellitarjouksia. Ihanaa olisi päästä täältä kylmästä Suomesta taas lämpimään Thaimaahan.

    VastaaPoista