sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Helppo välipalaherkku

Maitorahka on terveellistä ja hyvää. Tai ainakin terveellistä. Maku sen sijaan jakaa mielipiteitä, sillä kaikkien makunystyrät eivät ole yhtä mieltä sen herkullisuudesta. Joillekin jo pelkkä ajatus maitorahkasta saa aikaan väristyksiä, toiset puolestaan lapioivat suuhunsa useamman rahkapurkin päivässä, vaikkapa ihan sellaisenaan. Suurin osa ihmisistä varmastikin asettuu johonkin tuonne välimaastoon eli rahka uppoaa, kunhan siihen sekoittaa joukkoon jotakin hyvää, esimerkiksi marjoja.

Herkuttelen silloin tällöin perinteisen rahka&marjat -annoksen sijasta vähän rapeamman välipalan. Ja ajattelin jakaa tuon helpon välipalaidean teillekin. Hyvin yksinkertaisesti:

Maitorahkaa, mehukeittoa ja muromysliä.Ainesosien suhteet voi valita omien mieltymysten mukaan, mutta itse kippaan lautaselle purkillisen eli 250g maitorahkaa, noin 50g mehukeittoa ja noin 100g muromysliä. Päälle voi asetella esimerkiksi marjoja, jos haluaa vaikkapa ottaa annoksesta kuvan Instagramiin :D

Jos haluaa välipalasta mahdollisimman rapean, kannattaa se lusikoida suuhun melko pian sekoittamisen jälkeen. Jos puolestaan tykkää vähän pehmeämmästä koostumuksesta, niin kannattaa odotella 5-15 min ja ryhtyä vasta sitten herkuttelemaan.

Tällä hetkellä meidän keittiöstä löytyy Valion pehmeää laktoositonta maitorahkaa, Valion sokeroimatonta mansikka-banaanikeittoa ja Pirkan jogurtti-mansikkamuromysliä. Näillä ainesosilla välipalan ravintosisältö näyttää seuraavanlaiselta:

Ravintosisältö (100g)        
Energia   151   kcal
Rasva   4   g
  josta tyydyttynyttä   2   g
Hiilihydraatit   20   g
  josta sokereita   9   g
Ravintokuitu   2   g
Proteiini   8   g
Suola   0,2   gTämän välipalan taikasana on luonnollisesti tuo muromysli. Ihanan rapeaa ja valitettavasti myöskin vähän epäterveellistä. Mutta kun sitä yhdistää järkevässä määrin muutoin terveelliseen ruokavalioon, niin hyvällä omatunnolla sitä voi silloin tällöin nautiskella.

Välipala maistuu erityisen hyvältä vaikkapa ulkona auringossa istuskellessa :)
Ihanan aurinkoista kevätpäivää!

- Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti