maanantai 9. huhtikuuta 2018

Treeniä kuumassa Thaimaassa

Kaipasin aurinkoa ja lämpöä, ja sitä totisesti sain :) Thaimaassa oli kuuma, todella kuuma keli. Tämä ei ollut ensimmäinen visiittini tuonne päin maailmaa, joten tiesin millaiseen ilmastoon olimme menossa, mutta en tiedä johtuiko edelleen jatkuvasta imetyksestä vai mistä, mutta jotenkin koin lämmön ja erityisesti ilmankosteuden aiempaa voimakkaammin. Hiki valui, mutta nautin täysin siemauksin joka hetkestä.


Instagramissa olen ollut aktiivinen, erityisesti Instan tarinoiden puolella, mutta blogi on elellyt hiljaiseloa hetken aikaa lomavalmisteluista, itse lomasta ja kotiinpaluusta johtuen, mutta nyt yritän kunnostautua tämän asian suhteen. Viimeisimmässä postauksessani ennen lomaa pohdiskelin lomalla treenaamista (voit lukea sen täältä: Miten treenaan lomalla). Nyt lienee aika kertoa miten nuo suunnitelmat käytännössä toteutuivat.

Hotellin kuntosali ylitti odotukset. En ole juurikaan törmännyt tilanteisiin, joissa hotelli osoittautuisi todellisuudessa esittelykuvia paremmaksi. Vähän sama kuin asunto- ja talokaupoissa - kuvat saadaan aina näyttämään todellisuutta paremmilta. Mutta tämän valitsemamme hotellin suhteen niin ei onneksi käynyt. Ja kuntosalin osalta hämmästyin, kun pääsin toteamaan, että se oli monipuolisempi kuin kuvissa. Laitteita ja painoja ei ollut kovin suurta määrää, mutta sen verran kuitenkin, etten usko kenenkään olevan tyytymätön tarjontaan.



Muutenkin hotelli osoittautui meidän tarpeisiin juuri sopivaksi ja huoneen sijainninkin kanssa kävi todella hyvä tuuri. Jos joku suunnittelee reissua Khao Lakiin, niin voin lämpimästi suositella The Sands -hotellia. Voisin kirjoitella enemmänkin tuosta hotellista ja matkatoimiston kautta varatun matkan positiivisista yllätyksistä, mutta nyt takaisin treeniaiheeseen.

Koska kuntosali ilmastointeineen oli hyvä, tuli sitä hyödynnettyä melko paljon. Tai ainakin omasta mielestäni kuusi kertaa kahden viikon aikana on melko paljon, kun kyse oli lomasta. Viimekertaisessa postauksessa suunnittelemani LomaHiitit tuli tehtyä ja sen lisäksi kaikenlaista sekalaista fiiliksen mukaan. Treenit olivat 30-40 minuutin pituisia ja yleensä teimme niin, että toinen meistä oli pikkumiehen kanssa muutaman metrin päässä sijaistevassa erillisessä lasten leikkihuoneessa. Treeniajat olivat näin ollen kaikille mieluisia :)



Aamulenkit rantahiekalla olivat myös etukäteen suunnitelmissa, mutta nolosti myönnän, että ne jäi tekemättä kokonaan. Kerran kävin pikkumiehen päikkäreiden aikaan rantaa pitkin tutkimassa lähiseutua ja siitä tuli noin kolmen vartin mittainen hikinen kävelylenkki. Kahdesti sain kyllä kiskottua itseni ylös sängystä noin seiskan aikoihin ja silloin kävin tekemässä rannalla pienen treenin, vaikka kuuma oli jo silloin auringonnousun aikaan. Mutta tyytyväinen olen, että kävin, sillä eihän sitä kovin usein elämässä ole mahdollista treenata valtameren rannalla palmujen vieressä käsittämättömän hienoissa maisemissa.

Ekalla rantatreenikerralla tein hiekan päällä erilaisia hyppyjä, vatsaliikkeitä ja spurtteja. Vatsoissa hyödynsin rannalta löytämääni kiveä painona. Kuulostaa mukavalta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että hikiseen ihoon ja vaatteisiin tarttuva hiekka oli aika inhottavaa, rantahiekka treenialustana oli ärsyttävän epätasainen ja kiveä pitelin käsissäni peläten, että jostakin kolojen uumenista ilmestyy joku hämähäkki, rapu tms.




Siksipä toisella kerralla en mennyt hiekalle asti, vaan päätin jäädä nurmikolle, mistä löysin yhden kuivan nurkan, johon aamuisin päällä olleet nurmikon kastelulaitteet eivät yltäneet :) Tämä treenikerta oli mieluisampi ja tekemäni treenikin oli oikein mukava. Olin juuri bongannut Instasta Anna Saivosalmen esittelemän pakaratreenin ja päätin kokeilla sitä. Suosittelen! Kuvasin pienet videopätkät liikkeistä ja ne löytyy Instan tarinoista Work Out -otsikon alta (@unelmaajaunelmia). (Instan tarinoihin pääsee käsittääkseni käsiksi vain mobiililaitteilla.) Ja alkuperäinen Annan treenivideo löytyy täältä.




Yhteenvetona voin todeta, että lomamme oli oikein onnistunut ja myös loman aikaiseen treenaamiseen olen tyytyväinen. Treenistä tulee aina hyvä olo, myös lomalla :)

Mukavaa viikon alkua ja kevään odottelua!

- Piia


Edellinen postaus lomaa edeltävistä treeniajatuksista löytyy täältä: Miten treenaan lomalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti