maanantai 6. marraskuuta 2017

Projektin välituloksia

Viiden viikon projektissani on edetty jo yli puolen välin, mutta Fitfarmin Viimeiset 5 kiloa -valmennuksen osalta nyt ollaan puolivälissä. En tiedä oliko tuosta minun viikkoa aiemmasta aloituksesta hyötyä vai haittaa. Painoa tippui mukavasti tuon ensimmäisen viikon aikana, mutta sitten kun valmennuksen alettua kroppaa alettiin kunnolla herätellä käyntiin, niin paino nousi takaisin lähes lähtölukemiin ja vasta sen jälkeen lähti uudelleen putoamaan. Todennäköisesti tuolla ensimmäisellä viikolla onnistuin saamaan aikaiseksi vain turhanpäiväisen horrostilan kropalle. Söin kyllä melko säännöllisesti, join paljon vettä ja treenasin entiseen tapaan paljon, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen ruokamäärät olivat liian pieniä varsinkin treenimäärään suhteutettuna.


Nyt ollaan järkevällä polulla. Treenejä on vähän vähemmän, mutta ne ovat laadukkaita. Terveellistä ruokaa syödään paljon, jotta treenien myötä saadaan myös kehitystä aikaiseksi. Ruoka- ja treenimäärät ovat sopivassa suhteessa toisiinsa. Ja päivän mittaan syötävät ravintoaineet on ajoitettu treenistä riippuen järkeviin ajankohtiin.

Vaikka esimerkiksi tuo erilaisten ravintoaineiden sijoittelu juuri tietyllä tavalla päivän aikana voi tuntua tarpeettomalta hifistelyltä, niin uskon, että sillä on kuitenkin tärkeä merkitys kokonaisuudessa. Kun treenin aikana lihasta kuormitetaan ja rikotaan, niin treenin jälkeen lihas tarvitsee palautuakseen ja kehittyäkseen juuri oikeanlaisia rakennusaineita.


Ja sitten niihin väliaikatuloksiin. Vaikka vaa'alla ravaamista on kehoitettu valmennuksessa välttämään, niin tuota neuvoa en ole onnistunut noudattamaan, vaan tiedän joka päivä täsmälleen mitä painan. Paino heittelehtii vähän molempiin suuntiin päivästä toiseen, mutta trendi on ollut alaspäin. Alkupainoon verrattuna vaaka näytti tänään -2,2kg.

Jos en olisi käynyt missään vaiheessa vaa'alla, niin arvaukseni olisi ollut noin -4kg. Olo on hyvä, vaatteet eivät enää kiristä ja jotenkin käsittämättömällä tavalla tuntuu vaan niin hyvältä. Ja tietysti oma olo on tärkeämpää kuin se, mitä vaaka näyttää.

Muutamat mitat otin myös projektin alussa. Vatsasta ja lantion leveimmästä kohdasta on lähtenyt kummastakin 2cm, muista kohdista kustakin noin 1cm. Eihän nuo mitään järkyttävän suuria tuloksia ole, mutta jotain kuitenkin :)


Tämän hetken tilanteen valossa en ole kovin vakuuttunut siitä, että tavoitteena oleva -5kg tulisi saavutettua tämän viiden viikon aikana, mutta se ei harmita minua vähääkään. Kiloja tärkeämpi tavoite eli parempi olo on jo saavutettu :) Se ei kuitenkaan tarkoita, että tyytyisin nykytilaan ja hölläisin projektissa, vaan ohjeiden mukaan mennään loppuun asti tavoitteeseen pyrkien.

Kerrankin voin puhtaalla omatunnolla sanoa, että olen noudattanut ohjeita noin 100 prosenttisesti. Tuo "noin" sana johtuu siitä, että näiden kahden viikon aikana olen kahdesti korvannut välipalan proteiinipatukalla ja kerran olen sekoittanut omaa ja isännän pastakattiloita samalla kauhalla, jolloin omaan kattillaan saattoi eksyä pieni nokare tuorejuustoa :) Niin ja viime viikonlopun laivareissulla kaksi ruokailua tuli hoidettua laivan antimilla, tosin ohjeiden mukaiseen syömiseen pyrkien. Varmasti joku valmennukseen osallistuvista on pystynyt vieläkin tiukempaan ohjeiden noudattamiseen, mutta omalla kohdallani olen erittäin tyytyväinen tähän.Tsemmpiä kaikille samassa valmennuksessa mukana oleville ja muillekin kuurilaisille :)


P.S. Blogia kannattaa seurailla vaikkapa Facebookin kautta. Lisään linkin sinne aina, kun julkaisen uuden tekstin. Ja Instagramiin ( @unelmaajaunelmia ) lisäilen päivittäin aamiais/välipalakuvia ja sielläkin kuvateksteissä ilmoittelen, kun uusi blogiteksti on luettavissa.2 kommenttia:

 1. Hyvä Sinä! Mulla nyt 2 viikkoa takana, -2.8kg ja olo tosi kevyt ja energinen.
  Vois täälläkin luulla et olis lähtenyt enempi mut se ei oo just nyt tärkeintä vaan tää kokonaisvaltainen hyvä olo. Tästä on hyvä jatkaa, oli lopputulos mikä tahansa.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!! On tää vaan niin huippua. Ja mahtavaa kun ei tarvii itse pähkäillä mitään, tekee vaan niin kuin käsketään :) Tsemppiä ja mukavaa kolmosviikkoa sulle! :)

   Poista