tiistai 17. lokakuuta 2017

Täydellinen kroppa, kiitos heti

Olisihan se ihanaa asua täydellisessä kropassa. Voisi pukeutua mihin tahansa vaatteeseen ja aina vaatteet istuisivat hyvin. Housut eivät koskaan kiristäisi vyötäröltä, eikä vatsamakkaroita näkyisi kireänkään paidan läpi. Juostessa mikään paikka ei hölskyisi, vaan tuntisi itsensä timmiksi mimmiksi.


Kaikki tuo on saavutettavissa, mutta ollaan realisteja ja todetaan, että kaikkien naisten vartalot eivät ole muokattavissa esimerkiksi Rita Niemi-Mannisen kaltaisiksi täydellisiksi veistoksiksi. Suurimmalla osalla ihmisistä on kuitenkin mahdollisuus saavuttaa omanlaisensa kiinteä kroppa, mutta miksi se on monille niin vaikeaa? Tuloksia pitäisi saada heti, mielellään selvästi näkyviä ja pysyviä muutoksia. Ja mielellään siten, ettei tarvitsisi kovasti hikoilla, ja saisi kuitenkin halutessaan herkutella, ainakin iltaisin tai edes viikonloppuisin :D

Itse olen yksi niistä monista normaalipainoisista suomalaisista naisista, jotka ovat oikeastaan aina jonkinlaisella dieetillä, ja pääosan ajasta ilman kovin selkeitä tuloksia. Minulle ei ole suotu luonnostaan hoikkaa vartalotyyppiä, vaan joudun tekemään töitä normaalipainossa pysymisen eteen. Liikuntaa harrastan varmasti keskimääräistä enemmän, 3-7 kertaa viikossa. Punttisalia, kävelyä, porrastreeniä, joskus juoksua (lentopallosta olen jo toista kautta kestävällä tauolla). Olen käynyt läpi muutamat Fitfarmin nettivalmennukset ja niistä olen omaksunut perusterveellisen ruokavalion osaksi elämäntapaani, mutta rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että noudatan sitä ehkäpä noin 60% ajasta.

Lähes päivittäinen liikunta ja pääosin terveellinen ruokavalio auttavat minua pysymään kohtuullisessa kunnossa ja niiden avulla pääsin eroon lähes kaikista raskauskiloistakin. Mutta kohtuullinen kunto ei tätä haaveilijaa tyydytä, vaan haluan päästä erittäin hyvään kuntoon ja haluan olla tyytyväinen peiliin katsoessani. Tosin en tiedä olisinko siltikään tyytyväinen, vaikka isojakin muutoksia onnistuisin saavuttamaan... ainahan ihminen haluaa enemmän ja enemmän :)


Tuo riittäköön alustukseksi... ja sitten itse asiaan. Täydellinen kroppa varmastikin pysyttelee aina jossakin takaraivossa pidemmän tähtäimen haaveena, mutta lyhyemmän tähtäimen tavoitteeksi olen nyt ottanut viiden ylimääräisen kilon hävittämisen viiden viikon aikana. Ja tämä projektini alkoi eilen :)

Ihana pikkumiehemme syntyi tammikuussa ja helmikuun lopulla pystyin aloittamaan treenaamisen vähitellen. Kevään ja alkukesän aikana karisi mukavasti noin 17 kiloa, mutta sitten tuli kesä ja iso kasa tekosyitä, joilla perustelin itselleni epäterveellisempää syömistä. Sen seurauksena viimeiset kolme kiloa ovat jääneet kummittelemaan pääosin vatsan, lantion ja reisien tienoille. Tarkka lukija varmastikin huomasi, että tulin juuri kirjoittaneeksi, että raskauskiloja on jäljellä kolme ja tavoitteena on nyt viiden kilon karistaminen. Tämä kuvaa luonnettani melko hyvin :)

Muutamaa päivää pidempää liikuntataukoa en ole pitänyt aikoihin, sillä nautin urheilusta sen verran paljon, että pääkoppani joutuu koetukselle, jos en pääse hikoilemaan. Ainoa pidempi liikuntatauko viime vuosien aikana on ollut raskauden kolme viimeistä kuukautta, jolloin olin ehdottomassa liikuntakiellossa. Liikuntaosio on siis melko hyvässä jamassa määrän suhteen, mutta laadullisesti löytyy varmasti parannettavaa.

Isoimmat epäkohdat löytyvät syömisestä. Sanotaan, että laihdutuksessa liikunnan rooli on noin 20-40 prosenttia ja loppuosa liittyy siihen, mitä ihminen laittaa kurkustaan alas. Vaikka syön noin 60 prosenttisesti siten kuin pitäisi, niin eipä ole ihme, ettei tuloksia tule, kun ruokavalion merkitys on noin suuri.

Ruokavalio siis kuntoon 99-100 prosenttisesti ja tarkempi ote liikunnan laatuun, niin eiköhän tuloksia ala taas tulla. Jee!! :)

Minimoidakseni sen riskin, että tämä alkuinnostus lopahtaisi muutaman päivän sisällä, päätin osallistua viikon päästä alkavaan Fitfarmin "Viimeiset 5 kiloa" -nettivalmennukseen. Se sopii tähän projektiini kuin nenä päähän ja antaa varmasti lisäpotkua ja ohjeet järkevään tekemiseen. Netistä löytyvän kuvauksen perusteella tuo valmennus pitää sisällään kolme koko kropan salitreeniä viikossa, mikä kuulostaa yllättävän vähältä. Mutta hyvä niin, koska tuohon määrään pystyi sitoutumaan myös hyvä ystäväni, jonka sain houkuteltua mukaan tähän projektiin ainakin salitreenien osalta. Treenaaminen kaksin on aina mukavaa. Mielenkiinnolla odotan torstaita, jolloin tarkemmat ohjeet pompsahtavat valmennuksen nettisivulle osallistujien tutustuttaviksi.

En luonnollisestikaan voi jakaa tuon valmennuksen yksityiskohtaisia ohjeita, mutta muilta osin projektini kuulumisia ja mietteitä voi seurailla täällä blogissa tulevien viikkojen aikana :)


Mukavaa ja energistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti