perjantai 20. lokakuuta 2017

Projektin alkupäivien tunnelmia

Yhteenvetona: alkuinnostus on edelleen voimakas ja fiilis on loistava :)Tämä ensimmäinen viikko oli tarkoitus soveltaa omassa päässä olevia aiempia treeni- ja ruokaohjeita. Salilla treenasin kuten normaalisti, ensin maanantaina yläkroppaa ja sitten tiistaina alakroppaa, vähän sekalaisesti sen mukaan, mitä välineitä/laitteita sattui olemaan vapaana. Treenikaverini kanssa todettiin, että tuli tehtyä hyvät treenit, vaikkakin tiesimme, että ensi viikolla treenit sen kuin paranevat, kun ryhdytään noudattamaan ammattilaisten ohjeita.

Torstaina ilmestyivät Fitfarmin Viimeiset 5 kiloa -valmennuksen ruoka- ja treeniohjeet ja uteliaasti ryhdyin heti tutkimaan niiden sisältöä. Lupaavalta vaikutti, enkä malttanut olla testaamatta ensimmäistä salitreeniä heti seuraavana päivänä. Treenin jälkeen olin taas vakuuttunut siitä, että ammattilaiset osaavat hommansa. Treeni tuntui tehokkaalta ja fiksusti rakennetulta. Samalla päätin, että otan pitkästä aikaa käyttöön salivihon. Näin tulee aina aloitettua oikeilla painoilla ja saa keskittyä tekemiseen paremmin. Ja onhan se mukava seurata paperiltakin kehittymistä, kun painomäärät toivottavasti vähitellen nousevat. Nykyisellään on tullut liikaa tehtyä suht samoilla painoilla. Kyllähän se lihaskuntoa ylläpitää, mutta kehittymistä ei juurikaan tapahdu.

Tähän ensimmäiseen viikkoon mahtui siis kolme salitreeniä ja sen lisäksi tähän mennessä kolme aerobista treeniä hyödyntäen aurinkoisia syyskelejä. Maanantaina, torstaina ja perjantaina lenkit rattaiden kanssa, pääosin kävellen. Harvoin tulee lähdettyä täältä Naantalista Turkuun lenkkeilemään, mutta kun Turussa kävimme muissa asioissa, niin päätin yhdistää samaan reissuun silakkamarkkinat ja tunnin reippailun jokirannassa. Kyllä kannatti! Jokirannassa on aina kiva kävellä ja Turun linnan puisto oli mahtavassa syksyisessä loistossa.Tänään lauantaina vielä yksi aerobinen treeni, mahdollisesti porrastreeni, jos portaat eivät osoittaudu liian liukkaiksi, kun mittari näyttää -3 astetta. 

Treenailuun ei siis ole tullut suurtakaan muutosta tuota uutta salitreeniä lukuunottamatta, mutta ruokavalio on kokenut isomman muutoksen. Hyvällä omatunnolla voin sanoa, että mitään epäterveellistä en ole syönyt. Ja olen pyrkinyt pitämään ateriavälit 3-4 tunnin pituisina. Proteiinipatukoihin addiktoituneena on pakko myöntää, että liian moni ateria on tullut korvattua patukalla, mutta niiden määrä on kuitenkin vähentynyt huomattavasti aiempiin viikkoihin verrattuna :) Veden juontia olen lisännyt ja sen takia ravannut vessassa paljon. Alla olevassa kuvassa on tämän viikon yleisin ateriani: marjoja ja rahkaa. Nämä annokset maistuivat eilen kävelylenkin jälkeen itselleni ja äidilleni :)

Ruokailun muuttumisen seurauksena kroppa on alkanut puhdistua ja ilokseni voin todeta, että kun projektia on kulunut 6/35 päivää, niin aamupaino on tippunut 1,4kg. Hyvä alku oli odotettavissa, koska viime viikonloppuna tuli herkuteltua. Tästä eteenpäin homma tulee vaikeutumaan ja paino varmastikin ryhtyy jumittelemaan ja välillä vähän nouseekin.


Fiilis on siis hyvä ja motivaatio korkealla. Eikä ihme, koska hyvät tuloksethan ovat mitä mainioin motivaattori. Motivaatioon liittyen voin suositella kuuntelemaan Vertti Harjuniemen haastattelun, johon satuin törmäämään YouTubessa etsiessäni kuunneltavaa kävelylenkille.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Nautitaan syksyn väriloistosta ulkoillen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti