keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Suunnitelmallista laiskottelua

Laiskottelu on ihanaa. Unelmieni laiskottelupäivänä heräilisin hitaasti ja köllöttelisin sängyssä pitkään ihanan puhtaissa petivaatteissa. Aamiainen kiikutettaisiin valkoisella tarjottimella sänkyyn ja sopivasti täydellä vatsalla nousisin ihastelemaan aurinkoista aamua. Pukisin päälleni kauniit kotivaatteet ja hengailisin koko päivän täydellisen siistissä kodissani. En tekisi mitään järkevää, antaisin vaan mieleni levätä jotakin hyvähtuulista leffaa katsellen ja vaikka hyvässä seurassa teekupposen ääressä rupatellen.



Enpä muista montaakaan tuollaista päivää kokeneeni. Olen toki laiskotellut paljonkin, mutta silloin yleensä soimaan itseäni ja poden huonoa omatuntoa kaikista niistä tekemättömistä hommista, joita laiskottelun sijasta pitäisi tehdä.

Pitäisi siivota, pitäisi urheilla, pitäisi tehdä pihahommia, pitäisi ryhtyä öljyämään terassia, pitäisi pestä pyykkiä, ... Arghh! Fakta kuitenkin on, että ihminen ei voi aina suorittaa. Tai ehkä joku voi, mutta hyvinvoiva mieli kaipaa myös lepoa, muulloinkin kun öisin nukkuessa.



Miten siis laiskottelusta voisi nauttia enemmän? Se vaatii suunnitelmallisuutta. Päätä etukäteen, että pyhität laiskottelulle tietyn viikonlopun, päivän, illan tai edes tunnin. Eli anna itsellesi etukäteen lupa laiskotteluun. Kun laiskottelu on jopa merkitty kalenteriin palaverien, harrastusten ja muiden menojen tavoin, se tuntuu paljon enemmän luvalliselta kuin silloin, kun vaan ajautuu laiskottelemaan.

Jos epäilet, että silti juutut nauttimisen sijaan voivottelemaan tekemättömien töiden listaa, niin ehdotan, että hoidat juuri ennen laiskottelua jonkin simppelin homman. Näin saat hyvän mielen, kun edes joku pieni työ tulee tehtyä. Sen sijaan, että jäät lauantaiaamuna sänkyyn makoilemaan, nouse reippasti ylös, tee tehokas pikasiivous ja rojahda sen jälkeen sohvalle laiskottelemaan ja ihastelemaan työsi tuloksia.


Jos tykkäät treenata kuntosalilla, mutta harmittelet sen vievän liikaa aikaa, niin korvaa salitreeni silloin tällöin pikaisella kotitreenillä. Kuntosalitreeni matkoineen voi helposti viedä yli pari tuntia aikaa. Tehokas kotitreeni hoituu puolessa tunnissa ja loppuajan voi käyttää vaikkapa juuri laiskotteluun. Ja kunnon treenin jälkeen on varmasti hyvä fiilis ja voit sallia itsellesi laiskotteluhetken hyvällä omatunnolla.

Arki-iltana suunniteltua laiskottelua voi joskus yhdistää vaikkapa pyykinpesuun. Laita pyykit koneeseen ja anna itsellesi laiskotteluaikaa pesuohjelman ajaksi. Tällöin ei välttämättä kannata valita pikapesuohjelmaa :)

Unelmieni laiskottelupäivässä näin itseni kauniissa kotivaatteissa. Käytännössä kuitenkin kotona tulee usein laitettua päälle vaatteet, jotka ovat kulahtaneet tai venahtaneet, jollakin tavalla kelvottomat käytettäväksi kotiseinien ulkopuolella. Jos kuitenkin haluaa maksimoida laiskottelunautintoa, niin suosittelen kivoja kotivaatteita. Itselleni ainakin tulee parempi fiilis, kun ikivanhojen vaatteiden sijasta pukee päälleen jotain vähän mukavampaa ja nätimmän näköistä. Ei siis olisi välttämättä ollenkaan hullumpi ajatus hankkia oikein erilliset laiskotteluun tarkoitetut kotivaatteet.


Siispä kalenteri käteen ja suunnittelemaan itselle laadukasta laiskotteluaikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti